Min twitter

Saturday, July 04, 2020

"In the beginning there was nothing, which exploded."


Jag är en person med många brister, men jag har en sak som jag tror är en riktig styrka: Jag är inte rädd för att verka dum. Jag vet att min nivå av intelligens inte är högre än de flesta andras och jag har noll komplex runt det. Och jag tror styrkan i att inte oroa sig för att verka smartare än andra är att jag helt ogenerat kan utforska min egen nyfikenhet.

För att utforska sin egen nyfikenhet krävs att man inte blir obekväm eller irriterad av att lyssna på smarta människor som beskriver saker man inte riktigt förstår. (Och då menar jag inte när någon pratar med onödigt krångliga ord, för det är bara löjligt. Jag menar när själva ämnet är svårt att greppa.) Jag vet redan att jag aldrig kommer kunna förstå partikelfysik till mer än kanske 5%, men det hindrar mig inte från att fascineras över att höra någon förklara i detalj hur man kan mäta universum.

Jag har haft lite mer tid över under våren och har lyssnat en hel del på BBC Radios podd The Infinite Monkey Cage med Professor Brian Cox och Robin Ince. Podden handlar om forskning och fakta om allt från rymden till mikrober och den försöker förmedla det på ett humoristiskt och lättillgängligt sätt.

Eller, tja, det var nog åtminstone premissen när BBC började sända programmet, men jag vet inte om jag skulle kalla podden "lättillgänglig." Har man läst någon av Brian Cox böcker vet man att han har en uppenbart passionerad kärlek till vetenskap och en lika passionerad ovilja att prata om det i sloganform. Däremot vet han hur man kommunicerar vetenskap till andra än enbart vetenskapsmän, vilket är vad som gör podden så intressant för alla oss som inte har behov av att vara smartast i rummet men som gillar att lyssna på de som är det.

Jag har absolut inte gått igenom alla avsnitt än, för de sträcker sig över tio år och 22 säsonger, men av de jag har lyssnat på har jag gjort en liten topplista:

Avsnitt 124: Quantum Worlds
Kan vara mitt favoritavsnitt. Mest för att det lyckas förklara Schrödinger på ett sätt att till och med jag - efter många, många försök - äntligen fattar grejen.

Avsnitt 104: Big Data
Antagligen mitt favoritavsnittet eftersom det lyckas vara jätteroligt och jätteskrämmande på samma gång. Handlar såklart om all den data som samlas in om oss varje dag, om när singularity (tidpunkten när tekniken blir smartare än oss och börjar utveckla sig själv bortom och utanför vår kontroll) inträffar och om inte den redan gjort det när vår teknik inte bara vet allt om oss utan också öppet hånar oss.

Avsnitt 105: Invasion!
Kanske mitt favoritavsnitt om inte annat så på grund av att fladdermusexperten i panelen är helt fantastisk och hon är verkligen besatt av fladdermöss och nu är jag det med.

Avsnitt 58: Fierce Creatures
Definitivt mitt favoritavsnitt! Detta är avsnittet som fick mig att googla "bullet ants" och sedan spendera en adrelanin-och alkoholfylld kväll med att titta på videor där män (och bara män) frivilligt låter sig bitas av dessa myror bara för att se hur ont det gör. Tips: Svaret finns i namnet. Ett bett från en bullet ant känns som att bli skjuten med pistol, förutom att det varar i 24 timmar. 

Avsnitt 72: Invisible Universe
Mitt favoritavsnitt eftersom det tar upp det förbjudna vetenskapliga ämnet dark matter och dark energy som 96% av universum består av men ingen vet vad det är. Fast det är inte spöken.

Avsnitt 59: Solar System
Som den trista feminist jag är kan jag inte låta bli att undra hur mitt liv kunde ha blivit om den värld jag växte upp i såg ut som detta avsnitt. Det vill säga en värld där vetenskapskvinnor utan någon kommentar om deras kön livligt diskuterar olika rymdprogram de varit inblandande i och sedan bråkar om vem som har bäst chans att upptäcka liv på andra planeter. Oöverraskande nog gör detta att avsnittet är mitt favoritavsnitt. Plus, solsystemet är SÅ COOLT.

Avsnitt 81: 200 years of Frankenstein
Äntligen ett avsnitt som baseras på något jag faktiskt studerat på universitetsnivå, dvs litteratur. Vilket  är varför det antagligen är mitt favoritavsnitt. 200 år efter Mary Shelleys bok Frankenstein, diskuterar panelen hur mycket mer vetenskapsvänlig Mary Shelleys första utgåva var och varför det redigerades bort. Samt hur Frankenstein under historien använts för att skapa monster av olika typer av vetenskaper beroende på vad som var samtidens hatobjekt, från kemi (20-talet), medicin (30-talet), kärnkraft (50-talet) och DNA (60-talet) till dagens artificiella intelligens och artificiella ingenjörskonst.

Avsnitt 71: What is Race?
Definitivt mitt favoritavsnitt eftersom genetik-experten i panelen uppenbarligen HATAR att svara på frågan om huruvida vi människor genetiskt kan delas in i olika raser (på vilket svaret för övrigt är nej nej och åter nej) och för att när man tänker på hur idiotiska rasister framstår för vanliga människor kan man bara föreställa sig hur idiotiska de framstår för en expert på evolutionär genetik.

I avsnittet får man också lära sig att de största genetiska skillnaderna som finns mellan grupper av människor finns i sådant vi inte kan se (t.ex vårt immunsystem) medan de minsta genetiska skillnaderna är sånt som styr vårt utseende (pigment, ögonfärg, osv). De minst viktiga genetiska skillnaderna är alltså de vi satt störst vikt vid.

Det är också intressant att höra anledningen att det inte existerar några mänskliga "raser" tros bero på en "flaskhals" i mänsklighetens historia när den mänskliga populationen minskade till bara några få tusen individer. Alla människor som lever idag är därmed väldigt nära besläktade med varandra, på ett sätt som andra djur inte är.

Avsnitt 62: Serendipity
Avsnittet är mitt favoritavsnitt eftersom det tar upp något som genomsyrar hela podden: Att viktiga upptäckter inom vetenskaplig forskning inte kan förutses. Att ibland när man undersöker något så resulterar det i att man upptäcker något annat som man inte visste på förhand skulle finnas där.

Det finns en fara med självgoda debattörer och andra lekmän som ropar saker som "varför ska vi finansiera forskning på detta (lägg in valfri "flummigt" forskningsämne) istället för detta (lägg in valfritt traditionellt accepterat forskningsområde). En alltför rigid syn på vetenskap minskar möjligheten att upptäcka det som ingen letar efter, det som kommer öka vår förståelse för universum och som bara är ett ödets lyckokast bort.

Man kan inte veta innan vilken vinst för mänskligheten ett visst forskningsområde kommer ha. Men vi kan veta detta: Kunskap leder till mer kunskap. Att låta forskning styras av möjligheten att få positiva resultat eller av ekonomiska intressen, är kortsiktigt. Alla pengar som lades på att skicka tre män till månen har betalats tillbaka många gånger om när man tänker på att de som arbetade med detta projekt var unga ingenjörer som sedan fortsatte i nya projekt och nya projekt efter det osv, osv.

Och om inte något av detta känns intressant så kan du alltid lyssna på avsnittet för att lära dig att Viagra upptäcktes när människor som fått prova en ny hjärtmedicin visade sig vara märkligt motvilliga till att lämna tillbaka den efter försöksperioden.

34 comments:

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) Förlorade kärleksformer
3) Stoppa skilsmässa
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}

torpey clare said...

Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit nöjd med mitt äktenskap, inte förrän min man började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapslöften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter hur jag skulle få tillbaka min före detta man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärlek stavade på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag tappar hans kontakt här för dem som har förhållanden och äktenskapsproblem, så att han kan hjälpa till med fantastiska verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... + 234902018697Kontakta honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

(1) Stoppa skilsmässa.
(2) Avsluta barrenness.
(3) Lycka till Stava.
(4) Äktenskap.
(5) Bli av med andliga problem.

Anonymous said...

KONTAKT: WHATSAPP: +2347054019402 ELLER
DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM ÄR VÄSENTLIGT DEN BÄSTA STAVA CASTER ONLINE OCH HANS RESULTAT ÄR 100% GARANTI ..

Efter (8) Åtta år i mitt äktenskap med min man började min man gå ut med andra damer och visa mig kall kärlek, vid flera tillfällen hotar han att dumpa mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förkrossad och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade om en trollformell på internet som heter DR WALE som hjälper människor med deras förhållande och äktenskapsproblem av kärlekens förtrollningar. Först tvivlade jag på om sådant någonsin existerar men beslutade att ge det ett försök, när jag kontaktar DR WALE, berättade han för mig allt jag behövde göra och det gjorde jag och han hjälpte mig att kasta en kärleksförtrollning och inom 72 timmar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med damer och han är med mig för gott och på riktigt. Kontakta denna Wale Spell Caster för ditt förhållande eller äktenskapsproblem.
Här är hans kontakt ...

RING / WHATSAPP: +2347054019402

E-POST: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Det fungerade verkligen och jag är stolt över att vara ett vittne till det. Jag såg inlägget om hur hon fick tillbaka sin man genom DR WALE. Han hjälpte henne att få tillbaka sin ex-make. Min skildes från mig för 2 år sedan för att leva med en annan man och jag försöker släppa henne men kunde inte så jag försöker göra många saker för att få tillbaka henne, hon kommer inte tillbaka till mig. En dag besöker jag forumet för några återhämtningstips, och där såg jag en kvinna vittna om hur DR WALE hjälpte henne att få tillbaka sin man efter att han hade bundit sig till en annan kvinnas förtrollning och DR WALE hjälpte henne. I början trodde jag aldrig på andligt arbete, försökte det motvilligt, var desperat, jag kontaktade honom och förklarade mina problem för honom, till min största förvåning, DR WALE hjälpte mig att hitta min kvinna efter 2 dagar, och nu är mitt förhållande perfekt nu. som utlovat. Permanent restaurering av ett ex ger inte bara tillbaka någon du älskar utan förenar också älskarnas känslor med det faktum att du är nöjd med den här personen. Min kvinna behandlar mig som en kung nu och säger alltid att hon älskar mig hela tiden. Om du går igenom svårigheter i ditt förhållande kan DR WALE problem hjälpa äktenskapshjälp, KONTAKTA HAN WhatsApp / Ring honom på +2347054019402 eller E-POST: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Hej alla jag vet att det finns någon någonstans som läser detta, jag vill dela ett fantastiskt verk av en trollformel som heter DR WALE. MIN man och jag hade en slagsmål som ledde till vår skilsmässa men när han lämnade en del av min kropp och själ kvar med honom och jag var ledsen och grät hela dagen och natten jag letade efter något online när jag såg människor vittna om bra arbete av DR WALE och jag bestämde mig för att också komma i kontakt med DR WALE för hjälp. Har jag tagit kontakt med honom berättade han för mig vad och vad jag behövde göra, och jag gjorde allt har han sagt för mig. Han försäkrade mig att inom 72 timmar kommer min man att komma tillbaka till mig, alltför förvånad innan 72 timmar då min man började skicka SMS och ringa mig. Innan några dagar senare körde en bil och stannade utanför mitt hus och det var min man. Jag är så glad att DR WALE återförde min make till sin känsla. Du kan nå DR WALE med följande information nedan: E-post: drwalespellhome@gmail.com
WhatsApp: +2347054019402

Anonymous said...

HUR DR WALE BROTT TILLBAKA MIN LYCKA HAN VAR MANEN SÄKER MITT ÄKTESKAP OCH FÖRBROTT MIN MAND TILLBAKA TILL MIG. +2347054019402 ELLER DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM
Min man och jag har varit gift i ungefär 7 år nu. Vi var lyckligt gift med tre barn, en pojke och en flicka. För sex månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man träffade någon annan. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig och barnen, ibland går han ut och kommer inte ens hem igen på cirka 3-5 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till problemet men allt till ingen nytta. Jag blev väldigt orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att DR WALE kan hjälpa till att lösa äktenskapliga problem, återställa trasiga relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde prova honom. Jag kontaktade honom och berättade för mig om mina problem och han sa till mig vad jag skulle göra och jag gjorde det och han gjorde en förtrollning för mig. 48 timmar senare kom min man till mig och bad om ursäkt för de fel han gjorde och lovade att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj bor lyckligt tillsammans igen. DR WALE är den bästa trollformeln som är kraftfull och äkta. Om du har några problem kontakta honom och jag garanterar att han hjälper dig .. Här är hans kontakt: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp: +2347054019402

Unknown said...

HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besökte ett forum här på internet den 4 november 2020, och jag såg ett fantastiskt vittnesbörd om denna kraftfulla och stora trollformel som heter DR IDEMMIRI på forumet..Jag trodde aldrig det, för jag har aldrig hört eller lärt mig något om magi förut. Inte en själ skulle ha kunnat påverka mig om magiska trollformler, inte förrän DR IDEMMIRI gjorde det för mig och återställde mitt äktenskap på 8 år tillbaka till mig och tog med min make tillbaka till mig under samma 24 timmar precis som jag läste på internet..Jag blev verkligen förvånad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag saknar uttryck och jag vet inte vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig DR IDEMMIRI du är en Gud som skickas till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna än en gång
KONTAKTA HAN VIA:
EMIAL. (Idemmiri9@gmail.com
WhatsApp TELEFONNUMMER +2349070818779

Anonymous said...

Jag och min man har varit gift i 7 år nu. Saker och ting rörde sig smidigt för oss. Inte förrän den här dagen kom min man hem och tog på sig ett roligt och sa till mig att han vill ha en skilsmässa som han inte vill ha mig längre. Jag blev överraskad eftersom jag aldrig gjorde något fel mot honom och vi slogs inte heller med varandra. Han skickade mig parkering från huset utan goda skäl. Jag bad honom också berätta vad fel jag gjorde han sa nej. Så jag lämnade huset och gick också mitt familjehus. Efter några år levt utan honom. Jag träffade en vän till mig och berättade för henne vad som har hänt för mig. Hon sa till mig att det inte skulle vara ett problem för DR WALE att hantera. Hon presenterade mig för DR WALE så jag förklarade allt för DR WALE han sa att jag inte skulle gråta längre. Allt DR WALE gjorde var att ge en besvärjelse åt mig, och jag följde alla instruktioner som DR WALE gav mig. När DR WALE var klar med trollformeln kom min man och bad mig att komma tillbaka, han köpte mig många snälla gåvor. E-post: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp: +2347054019402

Unknown said...

Äkta och fantastisk tjänst om hur du får tillbaka ditt ex. Till vem det kan beröra, Efter att ha spenderat timmar på internet om hur jag skulle få tillbaka min älskare var jag glad att jag kontaktade Dr Idemmiri utan att slösa bort mycket tid skulle jag vilja skriva detaljer om Dr Idemmiri vars uppgifter har gjort många människor en enorm tjänst, mejla honom via idemmiri9@gmail.com eller WhatsApp honom på +2349070818779 kontakta honom också idag och var den lyckliga personen du alltid har varit

Anonymous said...

Har hört många goda nyheter om DR WALE. En av mina vänner som spelade lotteri berättade för mig hur DR WALE gav sitt lyckliga nummer till Win. En vän berättade för mig hur DR WALE återförde sin man till henne. En vän till en vän förklarar hur DR WALE hjälpte honom att vinna kontrakt som han kämpat i flera år. En vän pratade också hur DR WALE hjälper henne för barns graviditet. En vän berättade hur DR WALE hjälpte henne att stoppa en skilsmässa när hennes man planerade att skilja sig från henne. Efter att ha hört många andra bra saker har han gjort för andra människor över hela världen. Jag har inget val att kontakta honom och dela mina problem med honom. Berättade för honom hur min man uppförde sig illa för mig och barnen. När jag sa till honom bad han mig att skicka namnet på min man vilket jag gjorde. Han sa till mig att han skulle förtrollas för mig. Han säger att när han gett förtrollningen kommer min man att vara trevlig för mig och barnen. Verkligen efter att förtrollningen gjordes började min man agera normalt tillbaka till oss hemma. Han tar nu hand om oss hemma. Du kan kontakta DR WALE på e-post drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

Anonymous said...

Jag är här för att berätta hur bra DR WALE har varit i mitt liv. Har sett bra kommentarer om honom online. Jag fick chansen att känna någon han har arbetat för tidigare. Min vän har haft familjeproblem från födseln, så har en vuxen också bestämt sig för att leta efter en lösning själv, så hon träffade DR WALE som hjälpte henne att lösa familjeproblemet som har gett henne bekymmer från födseln. Hon betalade för de artiklar DR WALE som användes för att arbeta för henne. Hon sa att inom några dagar var alla problem över. Hon är en lycklig person nu. Efter att ha berättat om sina historier kontaktar jag mig själv med DR WALE om min son fru som fuskade mot min son. På grund av min kärleks kärlek till henne kontaktar jag DR WALE för lösning. När jag berättade för DR WALE om det, sa han att han måste ge en trollformel. Han sa att jag skulle betala för de artiklar jag gjorde, DR WALE sa också att innan mina veckor tar slut kommer min Son Wife att tigga. Precis som han sa innan veckorna löper ut kom min Son-fru och bad om förlåtelse. Båda lever nu tillsammans ett lyckligt liv. DR WALE-kontakt E-post: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

Anonymous said...

Sann livshistoria mitt namn är libanesa jag var gift i 13 år, mitt äktenskap har försämrats under en tid så det var tvungen att riva upp, jag var hans lojala trogna stödjande och förtroendeande fru, han hade en extra vild sida som gick utom kontroll , Den sista händelsen är när jag fick reda på att han hade en affär två veckor före vår 14: e bröllopsdag. Ut ur det blå sprang min man bara skilsmässopratén på mig, jag var så sårad och var en självständig kvinna, jag trodde att jag kunde klara av att vara singel, det var så svårt att gå vidare så jag var tvungen att nå hjälp online, vårt äktenskap och familjeterapeuter tyckte att "något" inte stämde med min man, jag gick online och jag fick reda på Dr Fayosa och hans bra stavningsarbeten, kontaktade jag honom med det här e-postmeddelandet (Fayosasolusionhome@gmail.com) eller Whatsapp +2348151918774, jag beställde en kärleksförtrollning på hans tempel och 24 timmar senare efter att trollformeln har gjorts och avslutats på morgonen av nästa dag runt 09:34 var jag tot allierad chockad över hur min man ringde mig och berättade hur mycket han saknade mig, hans trollformel fungerade så snabbt på mig och min man har varit så kärleksfull nyligen Natural och jag har ett lyckligt äktenskap efter att ha använt hans kärleksformulär, om du är i ett kärlekslöst och olyckligt äktenskap som inte kan räddas, tro mig. Det finns ljus i slutet av tunneln och det finns en stor kraft som kan återställa trasigt förhållande och äktenskap oavsett hur länge ni båda har gått, träffa en stor man som kan kontrollera solen och månen för att arbeta för dig och lösa ditt problem, läka ditt äktenskapsförhållande och spara dina pengar. Du kan nå Dr Fayosa på hans kontaktuppgifter E-post: (Fayosasolusionhome@gmail.com) eller Whatsapp +2348151918774

Anonymous said...

Hej, här är en person jag vet att du faktiskt kan ha en privat session och få din civilstånd löst inom ett ögonblick, den personen är den ständigt medkännande doktorn Egwali, en trollformell som har använt sin magiska trollformel för att hjälpa till att förändra livet för så många jag känner idag. Du bara heter det, är det en kärleksformulering, yrkesverksamhet, sjukdomar av olika slag, vad som än är fallet, han har rätt i tid för att ta hand om dig och ge dig sinnesro precis som han gjorde för mitt. Du kan kontakta honom via WhatsApp / Viber + 2348122948392
Mail: dregwalispellbinder@gmail.com Ha en privat session med honom och var glad. Lycka till!!

randa said...

HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Owo. I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for 5 year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Lisa who told me about a spell caster called Dr Owo , She gave me his contact drowoherbs@gmail.com\ WhatsApp +1 (717) 473-7391 I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle, i couldn't conceive but as soon as the priest pray for me, i became pregnant and gave birth to my third child, My heart is filled up of happiness to share my life marriage and relationship story with you over here. If you need any assistance from him you can contact him via WhatsApp: +1 (717) 473-7391

CELINE said...


GET YOUR EX LOVER BACK OR YOUR BROKEN RELATIONSHIP OR MARRIAGE RESTORED BACK.

Greatest things I have experienced in my life and my broken marriage. and I saw a wonderful testimony of Lisa on a psychic page about the good works of DR Owo. I never believed it, because I have never heard anything about such a miracle before. Nobody would have been able to convince me about it not until DR Owo did a marvelous work for me that restored my broken marriage by getting my husband back to me and leaving the other woman he wanted to marry. as his new wife after fixing their wedding date. I was truly shocked when my husband knelt down pleading for forgiveness for me to accept him back. I am really short of words to use to show my appreciation to Dr Owo For his a God sent to me and my Entire family for divine restoration of my marriage. Contact him now for any kind of help via: drowoherbs@gmail.com

kaylana said...

How I Got My Ex Husband Back…Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my husband after\(5) years of marriage just because another woman had a spell on him and he left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address; dromokpo@gmail.com HE helped a woman to get back her husband and I gave him a reply to his address and he told me that a woman had a spell on my husband and he told me that he will help me bring him back to me and after 2 days that i will have my husband back. I believed him and today I am glad to let you all know that this spell caster has the power to bring lovers back. because I am now happy with my husband. Thanks for Dr. Mikpolo His email: dromokpo@gmail.com 

Unknown said...

När jag såg ett inlägg på internet som sa hur hon fick hjälp av Dr. Ilekhojie, bestämde jag mig också för att kontakta honom för hjälp eftersom jag inte hade något annat val än att jag skulle få min man tillbaka och lycka. Han bråkade med många kvinnor och han skadade mig riktigt illa. Despit allt Henry gjorde, jag älskade honom fortfarande och ville inte förlora honom. Till min största förvåning kom min man hem på knä att jag skulle hitta en plats i mitt hjärta att förlåta honom. Jag saknar verkligen uttryck, och jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Dr. Ilekhojie. Du är en Gud skickad för att återställa ett trasigt förhållande, och nu är jag en glad kvinna. hans kontaktuppgifter är Whatsapp -nummer +2348147400259) eller e -post; gethelp05@gmail.com

Anonymous said...

LGBT -gemenskap. MIN STORIE HÄR ÄR VERKLIG OCH ÄKTIG. Jag är här för att vittna om hur DR Ilekhojie som tog tillbaka min man till mig, min man gjorde slut med mig på grund av en annan man som han träffade på sin arbetsplats. DR Ilekhojie är en mycket kraftfull, verklig och unik man med speciella krafter. Jag försökte få hjälp från många platser och källor för att få tillbaka min man men ingenting fungerade men när jag kontaktade DR Ilekhojie sa han till mig att allt kommer att vara okej och jag borde vara optimistisk att min man kommer tillbaka. han gav mig instruktioner att följa och jag följde den. till min största förvåning ringde min man till mig nästa dag och började tigga mig och gråta i telefon för att förlåta honom, jag förlåtade honom och accepterade min man tillbaka och nu lever vi väldigt lyckliga som familj, DR Ilekhojie fick mig att le igen genom att ta med mig min man tillbaka till mig med sina speciella krafter inom 24 timmar ... Om du upplever några problem i ditt äktenskap, förhållande och om du har något liknande problem som detta, kontakta DR Ilekhojie nu så hjälper han dig. Här är DR Ilekhojie -kontakt: E -POST på :: (gethelp05@gmail.com) WHATSAPP OCH RING: +2348147400259

Unknown said...

Stor respekt till Dr Ilekhojie för att återställa mitt äktenskap efter många år. Sedan november förra året har jag och min fru varit i rätten om vår lilla flickas vårdnad. Djupt inne i mig ville jag ha min familj tillbaka eftersom de ger mig så mycket glädje och sedan dessa frågor började har jag inte kunnat koncentrera mig på jobbet eftersom jag var känslomässigt nere. Jag diskuterade med en vän som presenterade mig för Dr Ilekhojie och jag fick prata med honom från hjärta till hjärta där han försäkrade mig om att hans försoningsbesvärjelse kommer att lösa tvisten mellan mig och min fru. Jag gjorde allt han krävde genom att ge den lilla summan för att köpa alla förfäder som bad mig att erbjuda att återställa förbindelsen mellan mig och min fru. När det var klart vaknade min fru en morgon och bad oss ​​att ha ett samtal som senare slutade med ett oförglömligt sex efter så många år och sedan dess har det varit fred i min familj och våra vänner och grannar där de blev förvånad .
Även om Dr Ilekhojie kanske inte ser detta, men jag är skyldig många människor att hitta lösningar med Dr Ilekhojie och göra ditt liv och äktenskap enkelt. Du kan kontakta honom med hans direktnummer på WhatsApp eller Viber (+2348147400259) eller hans e -post: (gethelp05@gmail.com)

Unknown said...

Jag är mycket förvånad över den mirakulösa upplevelsen och underverken hos Dr Isikolo som har spridits på internet och över hela världen. Hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sitt förlorade förhållande. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesbörd från olika människor om hur han hjälpte till att få tillbaka exälskaren, jag berättade om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. Jag blev förvånad när han bara sa till mig att le och ha vila i sinnet som försäkrade mig om att han kommer klara allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen som min man ringde mig var jag bara så chockad. Jag valde samtalet och kunde inte tro mina öron, han bad verkligen om att jag skulle förlåta honom och han kom hem och fick också mycket fina presenter bara för att han skulle bevisa sin kärlek till mig. Om du behöver en effektiv och verklig stavning för alla problem i ditt liv kan du kontakta Dr Isikolo på hans e -post isikolosolutionhome@gmail.com eller så kan du också WhatsApp/Viber honom på +2348133261196.

Janice Aliena said...

Äntligen har min relations glädje och lycka återställts, min ex kärleksman återvände hem igår efter 9 månaders äktenskapsseparation. Jag har aldrig trott på att kärleksmagi skulle kunna fungera så bra att få tillbaka min ex pojkvän snabbt, jag ger det bara ett försök eftersom jag hör så många människor prata bra saker om Oduduwa kärlekstrollkarl, under de senaste veckorna har jag tillämpat kärlek stava innan och ingen fungerar för mig. Men tills jag stöter på Dr.Oduduwa, försäkrar han mig att han kommer att göra all kärleksförtrollning för min räkning för att få tillbaka min ex kärleksman. Jag följde noggrant hans instruktioner, att min kärleksman Jefferson kommer tillbaka till mig inom 2 dagar, jag har försökt så många sätt att be min man om ursäkt för att förlåta mig för att jag var otrogen mot honom tidigare en gång, han fick reda på att jag har varit otrogen på honom och sedan dess gick han, vi hade två barn tillsammans som en familj. Jag har försökt så många sätt att få hem honom men utan resultat. Tills jag stötte på Oduduwa e-postblogg på nätet eftersom denna av en kvinna från Stockholm Anna delade kontakten: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Jag skickar bara ett meddelande till honom för att hjälpa mig att få tillbaka min ex kärleksman. jag gav oduduwa både min och älskare man bild och namn och det var allt han begärde. Precis efter den andra dagen fick jag ett telefonsamtal från min kärleksman Jefferson och han ber mig om ursäkt och lovar mig att han kommer tillbaka hem helgen, jag sa ok och jag väntade på honom, igår kom han tillbaka hem som löfte av Oduduwa kärlekstrollkarl berättade för mig. Jag är mycket glad över att ha honom tillbaka med mycket kärlek och omsorg mer än någonsin tidigare. Jag tror att det är rätt för mig att dela dessa fantastiska goda nyheter här så att det kan motivera och hjälpa andra att hitta en lösning för att återförenas med trasig kärlekspartner idag. sant det fungerar för mig här. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.

KERISSA GLEN said...

I want to testify to everyone on how my husband and i got children after our 5 years of marriage. we got married and we could not conceive a child we have been to several hospitals for checking and the doctors always say that we are okay that nothing is wrong with us, we have been hoping for a child, my husband was beginning to keep late night outside and pressure from the family for him to marry another wife and divorce me, i was always crying and weeping because i was loosing my marriage. so i visited my friend in Florida and she told me that she also have been through this same situation but she got her help of getting pregnant from a Herbal Doctor of fertility,, so she told me that she will connect me to the Herbal Doctor and he will prepare a FERTILITY HERBAL SOAP for me to have my own child, i spent 4days with her in Florida and we both email the Herbal Doctor and he said i should bring all my information to him and he said in 3days the Fertility soap will be prepared and he will send/ship it to me through UPS, after I used it as he instructed, so i waited and i went back made love with my husband and i conceive. so i am very grateful to the Herbal Doctor for his help and miracle that help me save my marriage. please for same help getting pregnant, contact him on zicoherbalhome@gmail.com

Unknown said...

There is a great herbal man called Dr voodoo who can cure Hepatitis B virus and other deadly diseases with the use of natural herbs to cure Hepatitis B virus problems. He is from Africa and he is a great doctor and he can also cure you as well if you are have the problem And other deadly disease and here is email address voodoospelltemple66@gmail.com or Whatsapp +2348140120719 HERPES CURE,CANCER CURE,HIV/AIDS CURE,HPV CURE

Unknown said...

Det var svårt för mig att tro när jag såg en kommentar på internet om hur Dr. Ilekhojie hjälper människor att vinna lotteri. Dessa vinnande nummer är 100% garanti för att du måste vinna på lotteriet. Jag ger det ett försök och jag vann £800 000,00. Min kommentar ser rolig ut men den är sann, och jag lovar dig att det inte kommer att vara roligt när du vinner och delar ett vittnesbörd med andra. Detta är en hemlighet att vinna på lotteri så jag råder dig att göra detsamma. Jag har aldrig trott på magiska krafter förrän jag stöter på honom, det kommer att vara en stor synd om jag skulle gå ut härifrån utan att tappa kontakten med denna stora trollformler. Om du behöver hjälp av den här fantastiska trollformaren för att vinna lotteri kan du kontakta honom via hans e-post: "(gethelp05@gmail.com eller ring honom +2348147400259

randa said...

GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com

This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get away my lover from me, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships to get their ex lovers back.
I decided to send him a message about my broken marriage and family, about how my husband left me and for him to help me bring back my loving husband home. This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm so happy to introduce you all to meet this great man for solutions to your problems and bring your lover back to you and mend your broken marriage and relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com

Unknown said...


Jag vill dela med mig av mina vittnesbörd med allmänheten om vad den här mannen kallade Ilekhojie. För vad han just har gjort för mig, den här mannen har precis tagit tillbaka min förlorade före detta make till mig med sin försoningsbesvärjelse. Jag var gift med min man och vi var tillsammans länge och vi älskade oss själva men när jag inte kunde ge honom ett barn lämnade han mig i 1 år och sa till mig att han inte kan fortsätta längre då jag nu letade efter sätt att få tillbaka honom tills en vän till mig berättade för mig om den här mannen och gav mig sin kontakt. Du kommer inte att tro detta när jag kontaktade Dr Ilekhojie, han försäkrade mig om en brådskande lösning. Nu är min man tillbaka till mig och med sina örter kommer jag snart att bli mamma. Allt är komplett med mig nu och allt beror på Dr Ilekhojie. Kontakta honom om du har problem med din make eller om du vill bli gravid. E-post; gethelp05@gmail.com Ring/Whatsapp +2348147400259

Unknown said...

LOTTO, lotteri, jackpott. Hej, jag heter Diana Zocfic och jag är mycket glad över att få dela med mig av dessa fantastiska vittnesmål. Det bästa som någonsin har hänt i mitt liv är hur jag vann lotteriet i miljoner euro megajackpott. Jag är en som tror att jag en dag kommer att vinna på lotteriet. Äntligen gick mina drömmar i uppfyllelse när jag mailade DR ISIKOLO. och sa till honom att jag behövde lottonumren. Jag har spenderat så mycket pengar på en biljett bara för att vara säker på att jag vinner. Men jag visste aldrig att det var så lätt att vinna förrän den dagen jag träffade trollformlern på nätet som så många har pratat om att han är väldigt bra på att kasta lotteriförtrollningar, så jag bestämde mig för att prova. Jag kontaktade den här fantastiska doktorn och han gjorde en trollformel och han gav mig de vinnande lottonumren. Men tro mig när dragningarna var ute var jag bland vinnarna. Jag vann 5780.000 euro. DR ISIKOLO du är verkligen bäst, med dessa fantastiska Dr kan du vinna miljontals pengar genom lotteriet. Jag är så mycket glad över att träffa denna stora man nu, jag kommer för alltid att vara dig tacksam DR ISIKOLO. Maila honom för dina egna vinnande lottonummer via: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp honom på +23481333261196

Unknown said...

Min man förändrades dramatiskt mot mig, kommunicerar inte längre. Han saknar respekt för mig och anklagar mig falskt för otrohet på grund av elaka skvaller ... men jag är helt enkelt FÖRBLADAD över resultatet av Dr Ilekhojie som gjorde försoningstrollformel åt mig. Allt går så bra och precis som han sa att det skulle bli. Även om det tog 3 dagar att utvecklas fullt ut, var det så värt det eftersom saker och ting nästan är perfekta! Hur han tog min situation och helt vände den för att ge mig exakt vad jag ville ha är bortom mig, men något jag aldrig kommer att ifrågasätta och bara vara helt tacksam, Gud välsigne Dr Ilekhojie för att han vände min sorg till lycka. Dr. Ilekhojie kontakt; Whatsapp +2348147400259 eller mejla {gethelp05@gmail.com}

Anonymous said...

Min man och jag har varit gifta i ca 7 år nu. Vi var lyckligt gifta med två barn, en pojke och en flicka. För 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man träffar någon. Han började komma hem sent från jobbet, han brydde sig knappt om mig eller barnen längre. Ibland går han ut och kommer inte ens hem på ca 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att åtgärda det här problemet men utan resultat. Jag blev väldigt orolig och behövde hjälp. När jag surfade på Internet en dag, kom jag över en webbplats som föreslog att Dr. Ige Ajayi kan hjälpa till att lösa äktenskapliga problem, återställa trasiga relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han gjorde en trollformel åt mig. Två dagar senare kom min man till mig och bad om ursäkt för de fel han gjorde och lovade att aldrig göra det igen. Sedan dess har allt återgått till det normala. Min familj lever lyckligt tillsammans igen.. Allt tack vare Dr. Ige Ajayi. Om du behöver en trollformler som kan besvärja en trollformel som verkligen fungerar, föreslår jag att du kontaktar honom. Han kommer inte att göra dig besviken. Kontakta E-post drigeajayi@gmail.com. Telefon/Whatsapp +2348057393990

Anonymous said...

Kärlek ger aldrig upp, förlorar aldrig tron, är alltid hoppfull och består under alla omständigheter. Jag ger Gud all ära för att han tog med Dr. Ige Ajayi, in i mitt liv för att ha hjälpt mig att få tillbaka min fru som fick mig att skilja mig i ett år. Jag var den sista personen på jorden som accepterade det faktum att trollformler existerar eller fungerar inte förrän jag blev hänvisad till Dr. Ige Ajayi, online till som har hjälpt så många människor med sina kraftfulla trollformler. Jag hade inget annat alternativ än att ge det ett försök för 3 månader efter skilsmässan blev jag degraderad på min arbetsplats på grund av depression för jag vet inte vad jag ska göra för att få henne tillbaka men tack och lov idag för att jag använde Dr. Ige Ajayi att få tillbaka min lycka och kärleksliv inom 48 timmar. Bara förra veckan här befordrades jag tillbaka till min position och jag är här för att dela min egen erfarenhet med den här mannen som heter Dr. Ige Ajayi. Jag vet inte vad du går igenom idag men vet att i alla situationer finns det alltid en väg ut. Dr, Ajayi, förbereder också besvärjelser som Lotteri, jobbtrollformel, besvärjelse för att stoppa en skilsmässa, besvärjelse för att bota alla sjukdomar, skyddsbesvärjelser, besvärjelser för att bli framgångsrik, rik och Kraftfulla domstolsbesvärjelser E.T.C. Kontakta E-post drigeajayi@gmail.com. Telefon/Whatsapp +2348057393990

Anonymous said...

Kärlek ger aldrig upp, förlorar aldrig tron, är alltid hoppfull och består under alla omständigheter. Jag ger Gud all ära för att ha tagit in Dr. Ige Ajayi i mitt liv för att han hjälpte mig att få tillbaka min fru som fick mig att skilja mig i ett år. Jag var den sista personen på jorden som accepterade det faktum att trollformler existerar eller fungerar inte förrän jag blev hänvisad till Dr. Ige Ajayi, online som har hjälpt så många människor med sina kraftfulla trollformler. Jag hade inget annat alternativ än att ge det ett försök för 3 månader efter skilsmässan blev jag degraderad på min arbetsplats på grund av depression för jag vet inte vad jag ska göra för att få henne tillbaka men tack och lov idag för att jag använde Dr. Ige Ajayi att få tillbaka min lycka och kärleksliv inom 48 timmar. Bara förra veckan här befordrades jag tillbaka till min position och jag är här för att dela min egen erfarenhet med den här mannen som heter Dr. Ige Ajayi. Jag vet inte vad du går igenom idag men vet att i alla situationer finns det alltid en väg ut. Dr, Ajayi, förbereder också trollformler som Lotteri, jobbtrollformel, besvärjelse för att stoppa en skilsmässa, besvärjelse för att bota alla sjukdomar, skyddstrollformel, besvärjelse för att bli framgångsrik, rik och Kraftfulla domstolsbesvärjelser E.T.C. Kontakta E-post drigeajayi@gmail.com. Telefon/Whatsapp +2348057393990

Unknown said...

Hej jag är Christiana från USA, jag läste ett vittnesbörd om Dr ibinoba om hur han har hjälpt människor att få tillbaka sitt ex inom 48 timmar..Jag tänkte bara på om det var sant och bestämde mig för att ringa en kvinna som gjorde en vittnesmål och även tappade hennes nummer, så jag ringde henne och frågade henne om Dr ibinoba, hon sa att Dr ibinoba är en pålitlig man och han är redo att ta tillbaka min älskare åt mig, jag var bara så glad och lite lättad att min älskare kommer snart tillbaka till mig. Sedan bestämde jag mig för att kontakta Dr ibinoba vilket jag gjorde, och innan jag kunde dela med mig av mitt problem till honom har han redan berättat för mig vad jag kom för, han sa att allt kommer att bli bra inom 48 timmar som min älskare kommer att vara tillbaka till mina armar, han sa också att han skulle förtrolla, att inom 48 timmar skulle min älskare ringa mig. Så jag hoppades det, verkligen innan 48 timmarna fick jag ett samtal från en man som har lämnat mig de senaste 2 åren och sa att han är ledsen och han vill ha mig tillbaka,jag var glad och jag sa att jag också vill ha honom tillbaka, sen reste jag till Kanada för att träffa Till honom bad han om ursäkt för vad han har gjort mot mig, nu friade han att gifta sig med mig och vi förbereder oss båda för vårt bröllop snart... Allt tack vare den stora och världens bästa trollformleren, Dr ibinoba.. Du kan också lägg till Dr.ibinoba på whatsApp +2348085240869 eller e-post: dromionoba12@gmail.com

Anonymous said...

Han är den bästa trollformaren online och hans resultat är 100 % garanterat. Min man gjorde slut med mig efter 9 års förhållande. Det började från ett litet missförstånd varefter han sa till mig att det skulle vara bra att ta en paus, vilket jag tror blev till ett uppbrott. Han letar inte efter mig längre, han blockerade mitt nummer och folk sa att de såg honom med en annan kvinna, detta fick mina ögon tårar i ögonen eftersom vi är på väg att gifta oss, jag sökte hjälp tills jag träffade den här andliga mannen som heter Dr Ibinoba, som har hjälpt många människor med relationsproblem, jag pratade med honom om min situation och han beskrev för mig processen för att komma tillbaka med min älskare, jag följde hans instruktioner och idag är jag glad eftersom min man kom tillbaka efter 5 månaders uppbrott och vi är lyckligt gifta nu. Om du behöver hjälp av en trollformel för någon form av relationsproblem kontakta Dr Ibinoba för en varaktig lösning. WhatsApp: +2348085240869, e-post: dromionoba12@gmail.com

Anonymous said...

Det började från små missförstånd varefter han sa till mig att det skulle vara bra att ta en paus, vilket jag tror blev till ett uppbrott. Han letar inte längre efter mig. Detta gav mig sorg eftersom vi har varit tillsammans sedan gymnasiet och han var min första och enda kärlek. Jag sökte efter hjälp överallt på internet och sedan såg jag så många människor lägga ut vittneskommentarer om Dr Ilekhojie, jag fick hans kontakt genom en av kommentarerna och pratade med honom om min situation och han förklarade processen för försoning och hur han kommer att hjälp mig att försonas med honom på tre dagar. Det har gått exakt en månad och jag har kontaktat honom nu och allt har varit perfekt och jag var tvungen att skicka ut detta meddelande eftersom han förtjänar alla goda ord för att han hjälpte mig. Jag lämnar här hans kontakt för dig att be om hjälp E-post: gethelp05@gmail.com eller kontakta honom på Whatsapp +2348147400259